Ge bort en kulturell upplevelse

Det har ju sedan slutet på 00-talet sagts att det är upplevelser som är de populäraste presenterna, och populariteten bland att ge bort en upplevelse som present visar inga tecken på att minska! Så nu när julen börjar närma sig med stormsteg är det alldeles utmärkt att börja titta efter olika spännande evenemang som man skulle kunna bjuda någon på! Givetvis tycker vi att det är kultur som man ska bjuda med någon på, och det finns oroligt mycket att välja mellan. Och mycket handlar det om vem som är mottagare när man ska avgöra vad det är som är en lämplig julklapp till just denne. Du kan ju börja med att gå in på http://www.evenemang.se och se vad det finns för alternativ. Behöver du tips på vad som kan passa? Här kommer några:

  • Om det är ett barn som ska få presenten så brukar det gå att hitta olika roliga pjäser som är främst för barn, till exempel Karlsson på taket. Många barn har också idoler som de ser upp till mycket, och en konsertbiljett till idolens spelning i just er stad kan vara en perfekt present!
  • En tonåring vill ofta gå på konsert, och kanske helst med sina kompisar. Att ge bort två biljetter till en rolig spelning där tonåringen får ta med en kompis är en underbar julklapp!
  • När det kommer till vuxna så finns det olika nivåer på vad man gillar, från högt till lågt. En del vuxna blir lyckliga av att få en biljett till Monster Jam, medan en annan vuxen kan bli alldeles till sig över ett par biljetter till Don Quijote på Kungliga Operan. Om du känner din vän väl så vet du oftast vad hen skulle bli glad över, annars kan du lite lätt för a på samtal att ”Jag tänkte gå och se någon scenshow i höst, vad tror du om utbudet?” så kan du få bra hintar om vad personen gillar.

De bästa sakerna är sådant man upplever live, det kan mycket väl bli ett minne för livet att uppleva härlig livemusik eller en show. Så, ge bort upplevelser med en kulturell touch i år!