LP skivan är på väg tillbaka

Vi har precis påbörjat 2015 men det är många trender som får oss att ställa oss frågan om vi är på väg tillbaka mer än vad vi är framåt? Vad man i alla fall kan se är att LP skivan är på väg framåt och många är glada över det.

200576-vinyl-playerI ett tidigare inlägg ställde vi oss frågan om vad som är på väg härnäst när det kommer till musikens utveckling. Redan då visste vi att LP skivan börjat titta fram och bli mer och mer populär, men kanske inte riktigt att var och varannan skulle börja hänga i skivbutiker på nytt som om man vridit tillbaka tiden i några decennier.

“Det är ganska stort intresse på vinylskivorna, de har ju kommit tillbaka ganska ordentligt. Många  tycker om hårdrock och heavy metall. De andra kör på 70-tals rock, pop och punk”

Säger Claes Jansson som säljer vinylskivor och är positivt överraskad över denna trend. Bara förra året så ökade försäljningen med hela 50 % och vad man kan se är att man nu börjar trycka skivor i fler upplagor för att ge efter till de stora efterfrågningarna. Även nyproduktioner går på högvarv. Vad man även kan se är att det blir mer och mer populärt och dyrare att nu finna e n spännande vinylspelare online. Förr kunde man få tag på en ganska billigt men nu när man vet efterfrågan så stiger även värdet.

Att LP skivan kommit tillbaka kan man även se som att vi fått ännu större öron vad gäller musiken och att man får en helt annan känsla när man  lyssnar till bruset från spelaren.