Musiken och den digitala utvecklingen

Musik är verkligen någonting alla människor älskar, och det är säkerligen riktigt många som skulle kunna skriva under på att de inte skulle överleva utan musik. Oavsett om man själv är musiker och håller på med musik eller om man är helt okunnig, är det någonting som ständigt är vid en sida.

Det är häftigt, och speciellt nu när den digitala tekniken har utvecklats så mycket, och det för musikälskare är lättare än någonsin att kunna hitta ny och spännande musik via internet. Det är inte heller speciellt dyrt att köpa musik på internet, utan man kan hitta riktigt bra musik för en liten peng, vilket självklart gör det hela ännu roligare. Just nu finns det också en rabattkod på cdon, vilken kan vara kul att kika in för den som vill införskaffa lite nya plattor. Klicka in dig på http://www.gratislandet.se/cdon-rabattkod.html för att kunna utnyttja rabatten. Det är ganska intressant det här, hur musiken har påverkats av det digitala. Det har ju verkligen förändrats, och det på korttid. Kommer ni ihåg hur utvecklingen faktiskt har sett ut de senaste 20 åren?

20 år av musik

  • LP-skivan kom på 1940 talet och höll i sig till 80-talet. Då blev den utbytt av..
  • Freestylen, mer eller mindre i alla fall! Kassettbanden flödade i olika färger men plötsligt kom 90-talet och
  • CD-freestylen! Självklart kom ju själva cd:n först, men kort därefter kom möjligheten att spela skivor när man färdades mobilt.
  • Minns ni Minidiscen? Den hade ett litet och kort besök i tidiga 00-talet men slogs snabbt ut av…
  • Mp3! Plötsligt kunde vi på små usb-liknande dosor lagra musik, och dessa höll i sig länge samtidigt som möjligheten att lagra låtar blev större och större. Men, numera är det inte lika många som använder sig av mp3, istället använder man sig av:
  • Mobilen! Nu kan du, antingen via till exempel Spotify eller genom nerladdade låtar (från exempelvis cdon) lyssna via din telefon. Smartphones har ju verkligen underlättat allting och att kunna lyssna i sin mobil är fantastiskt. För även om du inte kunnat det hade du ju behövt ta med dig den. En mindre sak att tänka på helt enkelt.

Ja det är verkligen märkligt det  här med utvecklingen. Vad kommer härnäst egentligen? Det kan vi bara invänta och se.